Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Blijf op de hoogte van onze plannen of lees de verslagen van al onze activiteiten.

Dinsdag 17 april: roeisportdag van de School De Ceder uit Kessel

terugblikPosted by Sita 2018-05-15 23:10:36
De leerlingen van de Ceder uit Kessel hadden een heerlijke roeisportdag. Ze vonden het leuk en natuurlijk was de zon welgekome en zorgde dit mee voor zo'n leuke roeiervaring. Zoals de directeur van de school het zegt: "... de leerlingen waren altijd enthousiast om deel te nemen. En als je dan ook nog eens een turnjuf eerste klas in je team hebt dan zit je als school gebeiteld. Langs deze weg wens ik The Oar toch ook te bedanken voor de jaarlijkse, fijne samenwerking."

Zaterdag 5 mei: Duathlon te Gent

terugblikPosted by Sita 2018-05-15 21:44:53
Max, Seppe en Pepijn hebben the OAR verdedigd op de duatlon in Gent. Terwijl de jongens hun loopwedstrijd hadden, die ze goed hebben gelopen, is Filip de vergeten rolbanken gaan halen op de club. Waarvoor nogmaals dank! Deze rolbanken kwamen dan in de namiddag goed van pas tijdens de lijnwedstrijden. Pepijn moest 1000m roeien en heeft zelfs iemand van de vorige reeks voorbijgestoken. Max en Seppe roeide 2000m.

Na alles terug in de botenwagen te laden was het de prijsuitreiking. Pepijn werd 9de van de 30. Max had goed gelopen maar niet zo goed geroeid waardoor hij 6de was. Seppe heeft zijn laatste wedstrijd in schoonheid afgerond met een derde plaats. Merci aan de roeiers, Filip en Marie voor de fijne dag!

Zondag 20 mei: Regatta Maubray

nu en komende maandPosted by Sita 2018-05-15 16:01:16

Komende zondag gaan de volgende roeiers de kleuren van The Oar verdedigen: Luka en Clemens in skiff en Luka en Simon in dubbel.

Oproep: Wie gaat mee supporteren en chillen? Laat weten aan je trainer of je meedoet met de BBQ.Zaterdag 23 juni 2018: Handicap international de Vise

nu en komende maandPosted by Yves 2018-05-15 12:08:40
Vise staat voor 6 km roeien op de Maas met een Handicap (afhankelijk van boottype, bootsamenstelling, leeftijd, en nog wat factoren) om vervolgens aan te schuiven aan een goed verzorgde BBQ.

Voor het eerst wordt hij geroeid in rechte lijn wat betekent dat de hektiek bij het keerpunt wegvalt (wel jammer).

Heb je zin om dit mee te doen? Schrijf je in op het blad dat uithangt op het magneetbord op de club zodat ploegvorming en bijhorende training kan starten.

Meer info bij Fred of Yves.10 juni 2018: Dommelregatta in 's Hertogenbosch

nu en komende maandPosted by Yves 2018-05-15 11:52:37
7,3 kilometers genieten van een tocht op snelheid door een natuurgebied dat enkel voor deze activiteit wordt opengesteld; wie wil dit niet meemaken.

Heb je goesting om mee in 's Hertogenbosch te water te gaan om eerst langs de grachten van de stad te varen en dan te belanden op de Dommel, die door een natuurgebied loopt: SCHRIJF JE NU IN.

Dit kan geroeid worden in verschillende boottypes (van skiff naar acht met zowat alle mogelijke typische varianten). Jongeren moeten niet de volledige 7,3 km maar mogen stoppen na 4,3 km.

Inschrijven kan tot 3 juni, maar het zou handig zijn moest je iets sneller je naam opgeven zodat er ploegen kunnen gevormd worden en er hiervoor nog getraind kan worden.

Zodra je je opgeeft, wordt je mee opgenomen in de WhatsAppgroep 'dommelregatta 18'.

Meer info krijg je bij Yves of andere trainers.16 en 17 juni 2018: botenonderhoud - botenonderhoud - botenonderhoud

nu en komende maandPosted by Yves 2018-05-15 11:22:32
Door alle bouwwerkzaamheden en de uitstappen naar allerlei leuke roeiplaatsen merken we, naar aanleiding van allerhande opmerkingen, dat onze boten dringend nog eens onder handen moeten genomen worden. Het langzaam geel worden van onze voornamelijk witte vloot is ook een teken.

Omdat goed onderhouden boten ons ons roeiplezier garanderen doen we de oproep om zaterdag 16 en zondag 17 juni massaal mee de boten te symboliseren en kleine herstellingen uit te voeren (in de mate van het mogelijke).

Er wordt dus zowel zaterdag als zondag niet geroeid (behalve de startende initiaties) maar vooral gewreven. Eenmaal alles klaar kan er op het water gegaan worden.

Mogen we rekenen op ieders aanwezigheid. Het gaat ook over jouw roeiplezier.

Een overzicht van de taken (ook nog voor het clubhuis):

 • riemen die van Gent afkomstig zijn bladen proper schuren/slissen
 • isolatie steken in het plafond van de garage
 • hulp bij Fred en Dieter op de werf (heel erg nodig)
 • leuning buiten/trap afschuren en schilderen
 • treden buiten trap afschuren en schilderen
 • schilderen pylonen en nokspanten met brandwerende verf en afdekverf
 • verhuizen materiaal van Bollaakdijk 2
 • Sharan helpen bij het plaatsen van het terras
 • plamuren gyproc wanden samen met Dieter

Dank aan Kristof De Winter voor het overnemen van de maaiwerken van Fred (heel erg bedankt!!!)

Yves

Zaterdag 12 mei: Andreas en Nena zeggen ja tegen elkaar

terugblikPosted by Sita 2018-05-14 23:57:42
Zelfs tijdens de Elfsteden waren de gedachten bij onze leden Nena en Andreas die afgelopen zaterdag hun ja-woord aan elkaar gaven.

Een delegatie van The Oar vormde een traditionele erehaag van riemen voor het prachtige koppel.
We wensen hen het allerbeste!April-mei: Bouw clubhuis

bouw clubhuisPosted by Sita 2018-05-14 23:46:57
De ruwbouw is zo goed als klaar: de ramen, deuren en dorpels zijn geplaatst. De draagstructuur voor de buitentrap is ook gerealiseerd.

Dank verschuldigd aan onze oude vriend Jef Van Dijck die de goten en de windveren aan het terras verder af werkte! Dank verschuldigd aan Sharan die het dampscherm op het terras plaatste!

De brievenbus kreeg een nieuwe zwaardere betonfundering omdat ze vorige maand was uitgerukt met betonblok en al.

De tijdelijke container is leeggemaakt en zal in de komen weken worden weggehaald, alweer een afgesloten hoofdstuk.We zijn we nu aan de afwerking bezig op verschillende vlakken:

 • De bekleding van de binnen muren door Dieter.
 • Elektriciteit onder leiding van Stijn en Yves.
 • Sanitair onder leiding van Marc L. en Ludo.
 • Afwerking werkplaats: bekleding door Fred en Dieter.
 • Plaatsing binnenmuren op het verdiep + toogstructuur door Fred en Dieter
Next »