Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Blijf op de hoogte van onze plannen of lees de verslagen van al onze activiteiten.

April-mei: Bouw clubhuis

bouw clubhuisPosted by Sita 2018-05-14 23:46:57
De ruwbouw is zo goed als klaar: de ramen, deuren en dorpels zijn geplaatst. De draagstructuur voor de buitentrap is ook gerealiseerd.

Dank verschuldigd aan onze oude vriend Jef Van Dijck die de goten en de windveren aan het terras verder af werkte! Dank verschuldigd aan Sharan die het dampscherm op het terras plaatste!

De brievenbus kreeg een nieuwe zwaardere betonfundering omdat ze vorige maand was uitgerukt met betonblok en al.

De tijdelijke container is leeggemaakt en zal in de komen weken worden weggehaald, alweer een afgesloten hoofdstuk.We zijn we nu aan de afwerking bezig op verschillende vlakken:

  • De bekleding van de binnen muren door Dieter.
  • Elektriciteit onder leiding van Stijn en Yves.
  • Sanitair onder leiding van Marc L. en Ludo.
  • Afwerking werkplaats: bekleding door Fred en Dieter.
  • Plaatsing binnenmuren op het verdiep + toogstructuur door Fred en Dieter
Maart-april: De vorderingen aan het nieuwe clubgebouw

bouw clubhuisPosted by Sita 2018-05-03 14:18:57
De ruwbouw is zo goed als klaar. De ramen op de eerste verdieping zijn geplaatst, de isolatie en de basisbekleding in OSB platen is ook gerealiseerd. Waar we een budget van hadden van 199.000 euro voor de ruwbouw, klaarden we de klus voor +/- 192.000 euro waarin ook al delen gebudgetteerd zijn en betaald werden voor de afwerking (zoals de isolatie). Hierbij mogen we ook niet vergeten dat de meeste budgetten gebaseerd waren op een prijzen van twee jaar geleden. Het was hard werken om dit te kunnen realiseren, daarom een dikke proficiat aan de vrijwillige inzet van alle helpende handen.

Volgende stap is de afwerking van het clubhuis en de werkplaats voor het botenonderhoud; de bekleding aan de binnenzijde, het terras, deuren, de keuken, het sanitair, elektriciteit, de vloer, enz. Voor de afwerking gaan we in het bijzonder meer middelen voorzien voor de brandveiligheid van het clubhuis: brandwerende verf voor de open metalen structuren, dubbele bekleding van de wanden en plafonds met extra brandwerende gipsplaten, extra hitte bestendige isolatie, enz. We hopen met het voorziene budget er te komen maar als voorzorg werd een extra budget aangevraagd aan de algemene vergadering. Dit werd goedgekeurd.

Aannemer en roeivriend Dieter (RARC) is al enkele weken bezig met de binnenbekleding. Marc Lismont is met een groepje selecte aspirant loodgieters bezig om de toiletten te installeren. Er staat al een noodtoilet met dito deur en verlichting, je moet dus niet meer naar de oude vestiging aan de overzijde van het kanaal als de nood hoog is. Onder leiding van Yves is een groepje aan de elektriciteit bezig. Voor de realisatie van de keuken stelde Bert zich kandidaat. Sander sponsort de vloerbekleding en terrasmuurafwerking, Heidi zorgt voor de nodige logistieke ondersteuning en we hebben een brouwer die de horeca inrichting gaat realiseren zonder dat we omzetverplichtingen opgelegd krijgen. Als laatste sponsorweetje: de apotheek van Liesbeth schonk een RVS brievenbus.

Fred, die de coördinatie van gans de werf onder zich heeft, krijgt het bijzonder moeilijk nu alle afwerkingen zich in een versneld tempo opvolgen. Er zijn heel wat klussen die liggen te wachten. Wil je jezelf ergens voor kandidaat stellen of wat ondersteuning leveren, je steentje bijdragen door wat op te kuisen of te schilderen? We hebben elke helpende hand nodig! Contacteer Greet of Fred.

Beelden van de vorderingen aan het clubhuis op het verdiep in maart/april:Februari-maart: De vorderingen aan het nieuwe club gebouw

bouw clubhuisPosted by Sita 2018-05-03 13:34:23
Februari was een koude maand: de metselwerken lagen stil vanwege de vorst. Ondanks de bittere koude is er verder gewerkt, de botenrekken werden afgewerkt. ”Just in time” omdat de nieuwe boten uit Engeland aankwamen. Ook de scheidingswand tussen de botenloods en clubhuis werd afgewerkt. Wanneer je deze nieuwsbrief leest, zullen de metselwerken aan het terras klaar zijn, zodat de ruwbouw zo goed als klaar is.

Volgende stappen zijn de bekleding aan de binnenzijde, het terras, de ramen en deuren van het clubhuis plaatsen op het verdiep waarbij we voor dit laatste versterking krijgen van Dieter (van de RARC). Marc Lismont is bezig met de vorming van een groepje selecte loodgieters en aspirant loodgieters om de toiletten te installeren. Heb je hier ambities voor? Spreek dan zeker Marc aan.

Alle verdere afwerkingen zullen zich nu in een versneld tempo opvolgen. Er zijn dus heel wat klussen die liggen te wachten. Wil je jezelf ergens voor kandidaat stellen of wat ondersteuning leveren, je steentje bijdragen door wat op te kuisen of te schilderen? We hebben elke helpende hand nodig! Contacteer Greet of Fred.

Januari-februari: De verdere bouw aan de club

bouw clubhuisPosted by Sita 2018-05-03 12:32:23

Kan je een uurtje vrijmaken voor of na de training of heb je enkele uurtjes die je kan invullen om je steentje bij te dragen door wat op te kuisen of te schilderen? We hebben elke helpende hand nodig! Contacteer Greet of Fred.

Beelden van de vorderingen aan het clubhuis in januari:
Januari 2018: We zijn terug gestart met de verdere bouw van de club

bouw clubhuisPosted by Sita 2018-05-03 11:20:43
Je zal dus opnieuw regelmatig oproepen van onze vrijwilligersmanager Greet van Erk krijgen. Voor de grote brokken werk hebben we metsers en dienders nodig, iedereen kan ons hierbij helpen! Kan je een uurtje vrijmaken na de training of heb je enkele uurtjes die je kan invullen om wat op te kuisen of te schilderen? Contacteer Greet of Fred.