Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Blijf op de hoogte van onze plannen of lees de verslagen van al onze activiteiten.

Dierenverhalen

prikbordPosted by Sita 2018-05-03 12:08:36
Onze mascotte van de Bollaakdijk de Poes is verhuisd naar het badhuis (bij Leen) en heet nu Loes.

WhatsApp: een snelle manier om op de hoogte te blijven van wat er op de club gebeurt

prikbordPosted by Sita 2018-05-03 12:07:52
WhatsApp: hoe loopt het? Zoals de meeste al hebben gemerkt is The Oarsome Rowers als WhatsApp-groep actief. Deze groep is gemaakt om snel meldingen door te geven aan alle leden (en ouders) over lopende zaken, voorvallen, slechte weersomstandigheden, dringende bouwperikelen, vragen rond trainingen, … maar NIET om aparte roeimomenten (anders dan de reguliere trainingen) onderling te organiseren.

Hiervoor hebben we andere groepen: ochtendroeiers, groep per evenement.

Daarnaast bestaat er nog een groep voor de trainers.

Bovenstaande vraagt nog altijd natuurlijk dat je een slimme telefoon (lees: smartphone) hebt om hier mee op de hoogte van te kunnen blijven. Dit is uiteraard geen verplichting om een smartphone te kopen als je die nog niet moest hebben. De traditionele communicatiewegen (spraak, GSM, mail, nieuwsbrief) blijven we natuurlijk ook nog gebruiken.

Merk je dat je niet in een groep zit en er toch wil bij horen? Laat dan even iets weten aan de ‘administrator’ van de groep. Hij (doorgaans Yves of Filip) kan je eraan toevoegen.
Foto's @ Flickr

prikbordPosted by Sita 2018-05-03 12:06:43
Op zoek naar foto's van The OAR? We hebben heel wat albums met onze activiteiten op onze Flickr account gezet, van 2012 tot nu!

Nieuwsgierig? https://www.flickr.com/photos/139396896@N06/albums.

Heb jij nog foto's van ons clubgebeuren? En in hoge resolutie? Je mag ze via WeTransfer naar oar@live.be sturen. Alvast bedankt!

Roeikledij in voorraad bij de materiaal bestuurder

prikbordPosted by Sita 2018-05-03 12:05:40
Ben je nog op zoek naar roeikledij? De club heeft nog het één en ander in voorraad:

  • Polo's (marineblauw met The Oar en logo op de rug): 2 x L en 2 x XL - 35 euro per stuk
  • Roeipakjes dames: 1 x S, 1 x L en 1 x XL - 80 euro per stuk
  • Roeipakjes mannen: 2 x L, 1 x XL - 80 euro per stuk


Boten en materiaal, organisatie van de container en de nieuwe botenloods

prikbordPosted by Sita 2018-05-03 12:03:52
We zijn volop bezig met de bouw en organisatie van de inrichting van de botenloods (wat nog een hele poos kan duren). Geleidelijk en dit zal ook een stuk proefondervindelijk moeten gebeuren. We zullen alles duidelijk organiseren, met markeringen en opschriften, met handelingen en procedures. Tot die tijd vragen we de leden geduld te hebben en omzichtig te werk gaan in de loods en met het materieel. Bij twijfel vraag de trainers uitleg, handel niet onwetend.

Enkele raadgevingen:
  • Het riemenrek is af, de riemen gaan daar nog een vaste plaats in krijgen maar begin alvast met de riemen met het etiket naar je toe te plaatsen.
  • Neem je lege flesjes en afval mee naar huis, er is maar een kleine vuilbak op dit moment.
  • Houd de loods en container en oprit netjes, laat geen kledij of hervulbare flessen rondslingeren. (Kijk ook eens of er nog kledij e.d. van je rondslingert op het oude clubhuis!)
  • Zorg dat de boten correct gebonden zijn, ook nu ze in de loods liggen, want daar kan nog wind door spelen zolang de metselwerken aan het sanitaire blok en cafetaria niet klaar zijn.

Tot slot: sluit altijd de poorten (ook de container en het hekwerk) als je op het water bent!Tennisballen

prikbordPosted by Sita 2018-05-03 12:01:40

Heb je thuis nog enkele tennisballen, die minder goed botsen, die verouderd zijn, die met andere woorden hun eerste leven achter de rug hebben? Breng ze mee naar de club.

Met een kleine chirurgische ingreep krijgen ze een zinvol tweede leven aangeboden: beschermer van onze armada (als die op het schap ligt). We hebben er nog een dertigtal nodig.
In punt roeien

prikbordPosted by Sita 2018-05-03 12:00:44
Wil je meer weten over hoe je moet roeien in punt? Bekijk dan dit filmpje.

Ploegvorming: Master 8+?

prikbordPosted by Sita 2018-05-03 11:59:57
Al een paar keer is er een oproep gelanceerd naar een master 8 ploeg, om regelmatig samen te (g)roeien in die ploeg. Indien de ploeg het ziet zitten kan er dan ook deelgenomen worden aan enkele wedstrijden met het motto: winnen is leuk, maar samen goed roeien op een wedstrijd is zeker zo leuk.

Wil je ook graag in een gelijkgestemde ploeg roeien? Hoor eens bij leeftijdsgenoten, gelijkgestemden, ... wat er kan om dan samen in een boot te stappen. Gelieve Yves of één van de trainers te laten weten of je interesse hebt om een ploeg te vormen.

Next »