Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Blijf op de hoogte van onze plannen of lees de verslagen van al onze activiteiten.

Maart-april: De vorderingen aan het nieuwe clubgebouw

bouw clubhuisPosted by Sita 2018-05-03 14:18:57
De ruwbouw is zo goed als klaar. De ramen op de eerste verdieping zijn geplaatst, de isolatie en de basisbekleding in OSB platen is ook gerealiseerd. Waar we een budget van hadden van 199.000 euro voor de ruwbouw, klaarden we de klus voor +/- 192.000 euro waarin ook al delen gebudgetteerd zijn en betaald werden voor de afwerking (zoals de isolatie). Hierbij mogen we ook niet vergeten dat de meeste budgetten gebaseerd waren op een prijzen van twee jaar geleden. Het was hard werken om dit te kunnen realiseren, daarom een dikke proficiat aan de vrijwillige inzet van alle helpende handen.

Volgende stap is de afwerking van het clubhuis en de werkplaats voor het botenonderhoud; de bekleding aan de binnenzijde, het terras, deuren, de keuken, het sanitair, elektriciteit, de vloer, enz. Voor de afwerking gaan we in het bijzonder meer middelen voorzien voor de brandveiligheid van het clubhuis: brandwerende verf voor de open metalen structuren, dubbele bekleding van de wanden en plafonds met extra brandwerende gipsplaten, extra hitte bestendige isolatie, enz. We hopen met het voorziene budget er te komen maar als voorzorg werd een extra budget aangevraagd aan de algemene vergadering. Dit werd goedgekeurd.

Aannemer en roeivriend Dieter (RARC) is al enkele weken bezig met de binnenbekleding. Marc Lismont is met een groepje selecte aspirant loodgieters bezig om de toiletten te installeren. Er staat al een noodtoilet met dito deur en verlichting, je moet dus niet meer naar de oude vestiging aan de overzijde van het kanaal als de nood hoog is. Onder leiding van Yves is een groepje aan de elektriciteit bezig. Voor de realisatie van de keuken stelde Bert zich kandidaat. Sander sponsort de vloerbekleding en terrasmuurafwerking, Heidi zorgt voor de nodige logistieke ondersteuning en we hebben een brouwer die de horeca inrichting gaat realiseren zonder dat we omzetverplichtingen opgelegd krijgen. Als laatste sponsorweetje: de apotheek van Liesbeth schonk een RVS brievenbus.

Fred, die de coördinatie van gans de werf onder zich heeft, krijgt het bijzonder moeilijk nu alle afwerkingen zich in een versneld tempo opvolgen. Er zijn heel wat klussen die liggen te wachten. Wil je jezelf ergens voor kandidaat stellen of wat ondersteuning leveren, je steentje bijdragen door wat op te kuisen of te schilderen? We hebben elke helpende hand nodig! Contacteer Greet of Fred.

Beelden van de vorderingen aan het clubhuis op het verdiep in maart/april: