Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Blijf op de hoogte van onze plannen of lees de verslagen van al onze activiteiten.

11 en 12 mei: Met 21 op Elfstedentocht

terugblikPosted by Yves 2018-05-14 18:43:57
Een Oarsome rowers team in de (geleende) Pas de Deux en Oar Force 1 team in de Jules d'Oar waren de teams en boten die de 210 km op de Friese wateren mochten doorklieven. Voor de Jules de vijfde maal, Pas de Deux maakte er zijn maidentrip; 19 Oarsome rowers, 2 landrotten met 4 foodtrucks/volgwagens die zorgden voor het transport en de logistieke steun.
Een hele ploeg, dus ook wel wat voorbereiding.
Maar zeker een ploeg die er duidelijk goesting in had want alle nodige items om dergelijke tocht te maken pop-upte op gepaste tijden: lampen met schakelaars, kerstverlichting, kaartstempelhouders, rollen tape (met dank aan den Olifant), koord, een tweede boot, kussens, ... alle puzzelstukken vielen op hun plaats op gepaste tijden.

Een uitgebreid roeischema werd opgesteld; sterke mannen met minder getrainde mannen, beginnende roeiers met ervaren roeisters, jong met oud, zwaar met licht, ... alle combinaties werden geprobeerd en goed bevonden. Deze combinaties waren nodig om avond, nacht, zonsopgang en dag te kunnen roeien, wetende dat iedereen zijn kaarsje langzaam ging uitgaan.

Van de organisatie kregen we de toestemming om samen te vertrekken ondanks de 33ste en 70ste gelote vertrekplaats (alleen als 33 op plaats 70,5 startte). Er werd vlot gestart met een mooie zonsondergang boven Raard, richting Dokkum. Na een nachtje trekken zagen in Woudsend de zon weer boven het Slotermeer verschijnen, en ja, het blijft altijd ongelooflijk mooi om dit te kunnen aanschouwen. Het weer bleef prachtig: een aangename 22 graden, een wind die op gepaste tijd in de juiste richting blies, een zonnetje dat best te verdragen was. Ideale roeicondities dus.

Op een 70ste plaats werd er gestart en op een gemiddelde 70ste plaats werd er aangekomen (de Jules was op het einde niet meer te houden en trok op naar de 62ste plaats, de Pas De Deux zakte af naar de 78ste plaats).

Tine verraste iedereen 's morgens met een 3 minuten korte resumé op de motiverende woorden van Ramses Shaffey.
Mijn aanvoelen is dat we volgend jaar er weer zullen staan; het was weer een prachtervaring. Merci aan iedereen om zijn steen bij te dragen op die momenten dat zijn steen moest gelegd worden.

En zeker een enorm dikke merci aan Greet en Liesbeth die heel het team van Leeuwaarden over Dokkum, (Leeuwaarden), Sneek, Ijlst, Woudsend, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen en Franeker brachten om dan uiteindelijk weer in Leeuwaarden de finale stempel te mogen ontvangen, met heerlijk Hollands gebak en het elfstedenkruisje. Fien had zich ook als sturende landrot opgegeven, maar een last-minute oorontsteking besliste anders over haar deelname.

Ook ne dikke Merci aan Koen die zijn wagen zag puffen in de terugrit en Carl (met inzittenden) die even enkele honderd kilometers moesten terug komen om de botenwagen verder te trekken.

Een zeker ook nen ongelooflijke merci aan de bevriende roeiclub RARC om 10 van onze roeiers te mogen onderbrengen voor 22 uur en centiemen in de Pas De Deux.