Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Blijf op de hoogte van onze plannen of lees de verslagen van al onze activiteiten.

Dinsdag 17 april: roeisportdag van de School De Ceder uit Kessel

terugblikPosted by Sita 2018-05-15 23:10:36
De leerlingen van de Ceder uit Kessel hadden een heerlijke roeisportdag. Ze vonden het leuk en natuurlijk was de zon welgekome en zorgde dit mee voor zo'n leuke roeiervaring. Zoals de directeur van de school het zegt: "... de leerlingen waren altijd enthousiast om deel te nemen. En als je dan ook nog eens een turnjuf eerste klas in je team hebt dan zit je als school gebeiteld. Langs deze weg wens ik The Oar toch ook te bedanken voor de jaarlijkse, fijne samenwerking."

Zaterdag 5 mei: Duathlon te Gent

terugblikPosted by Sita 2018-05-15 21:44:53
Max, Seppe en Pepijn hebben the OAR verdedigd op de duatlon in Gent. Terwijl de jongens hun loopwedstrijd hadden, die ze goed hebben gelopen, is Filip de vergeten rolbanken gaan halen op de club. Waarvoor nogmaals dank! Deze rolbanken kwamen dan in de namiddag goed van pas tijdens de lijnwedstrijden. Pepijn moest 1000m roeien en heeft zelfs iemand van de vorige reeks voorbijgestoken. Max en Seppe roeide 2000m.

Na alles terug in de botenwagen te laden was het de prijsuitreiking. Pepijn werd 9de van de 30. Max had goed gelopen maar niet zo goed geroeid waardoor hij 6de was. Seppe heeft zijn laatste wedstrijd in schoonheid afgerond met een derde plaats. Merci aan de roeiers, Filip en Marie voor de fijne dag!

Zondag 20 mei: Regatta Maubray

nu en komende maandPosted by Sita 2018-05-15 16:01:16

Komende zondag gaan de volgende roeiers de kleuren van The Oar verdedigen: Luka en Clemens in skiff en Luka en Simon in dubbel.

Oproep: Wie gaat mee supporteren en chillen? Laat weten aan je trainer of je meedoet met de BBQ.Zaterdag 12 mei: Andreas en Nena zeggen ja tegen elkaar

terugblikPosted by Sita 2018-05-14 23:57:42
Zelfs tijdens de Elfsteden waren de gedachten bij onze leden Nena en Andreas die afgelopen zaterdag hun ja-woord aan elkaar gaven.

Een delegatie van The Oar vormde een traditionele erehaag van riemen voor het prachtige koppel.
We wensen hen het allerbeste!April-mei: Bouw clubhuis

bouw clubhuisPosted by Sita 2018-05-14 23:46:57
De ruwbouw is zo goed als klaar: de ramen, deuren en dorpels zijn geplaatst. De draagstructuur voor de buitentrap is ook gerealiseerd.

Dank verschuldigd aan onze oude vriend Jef Van Dijck die de goten en de windveren aan het terras verder af werkte! Dank verschuldigd aan Sharan die het dampscherm op het terras plaatste!

De brievenbus kreeg een nieuwe zwaardere betonfundering omdat ze vorige maand was uitgerukt met betonblok en al.

De tijdelijke container is leeggemaakt en zal in de komen weken worden weggehaald, alweer een afgesloten hoofdstuk.We zijn we nu aan de afwerking bezig op verschillende vlakken:

  • De bekleding van de binnen muren door Dieter.
  • Elektriciteit onder leiding van Stijn en Yves.
  • Sanitair onder leiding van Marc L. en Ludo.
  • Afwerking werkplaats: bekleding door Fred en Dieter.
  • Plaatsing binnenmuren op het verdiep + toogstructuur door Fred en Dieter
Mei: Samenroeien met de RARC - uitgesteld

nu en komende maandPosted by Sita 2018-05-14 23:40:42
We proberen, maar het is een drukke roeimaand met allerlei regatta's.
Het samenroeien met onze vrienden van de RARC stellen we dus een keertje uit.
Maar uitstel is zeker geen afstel!

10 t.e.m. 15 april: Coastal en zeeroeien te Calpe, Spanje

terugblikPosted by Sita 2018-05-14 22:15:27

Een mastersdelegatie van onze club ging het coastal en zeeroeien uitproberen bij Royal Club Nautica Calpe. Gevestigd in de beschutte yachthaven aan de voet van de Phenon, een klif van 300 meter hoog die in zee steekt, is de roeiafdeling daar een onderdeel van de yachtclub, net zoals ook de zeilschool. Zowel roeiopleidingen als zeilopleiding worden daar gegeven.

Ons hotel, dat prima in orde was, lag op 250 meter van de roeiafdeling van RCNC.
Maandagavond hadden we een welkomstdiner met uitwisseling van clubgeschenken in het prachtige restaurant van de club. We werden ontvangen door voorzitter Jordi en trainster Rosetta (zie foto op slag in de vier+) die onze gastvrouw was voor de rest van de week.

De weersverwachtingen zaten niet mee, vooral vanaf een uur of 10/11 wakkerde de wind fel aan. Toch zijn we dinsdag vanuit de beschutte haven vertrokken: Yves en Koen in de Coastal skiffs en Greet en Leen in de Coastal dubbel. Deze stabiele boten kunnen echt zwaar water aan vanwege hun holle open binnenzijde achteraan, dan loopt het buiswater er zo uit. Marc Lismont, Marc Eekels, Jan en Fred gingen met Rosetta op slag in de yola (4+).


Golven tot 3 meter op de zij; trachten ze laverend zo te nemen dat je op de Cresta (golftop) kon blijven en niet te veel in la muerta (het golfdal) zit, wat compleet niet lukt. Tijdens het roeien verdwenen de naburige boten soms volledig uit het zicht in de muerta. Enfin, toch de baai overgestoken en op een beschut strandje van “puerto blanco” het strand op.

De vier wat leeggemaakt, moed bijeen geraapt en op de terugweg terwijl de wind al fel was aangewakkerd ... Nog geen 200 meter terug op zee besliste Roseta dat het voor de vier te gevaarlijk werd en keerden we met de vier terug naar het strand terwijl de coastals doorgingen en een ware doop kregen. Rosata liet een botenwagen ons komen oppikken. Dat was avontuur van dag één.

De volgend twee dagen was het steeds afspraken afwachten, uitstellen, te veel wind, die in de loop van de morgen al snel heel sterk werd. Enkel op woensdag zijn Marc L. en Fred een poging gaan wagen in de coastal dubbel. Zo een 2 km uit de haven beslisten zij toch maar verder te gaan trainen in de haven nadat de boot serieuze bokkensprongen begon te maken en richting houden heel moeilijk werd.

Gelukkig was het alleen wind en was het verder wel doenbaar weer om mooie wandelingen te maken in de streek. Woensdag werd de Phenon beklommen die in een natuurpark ligt, omgeven door de zee. In de luwte van de klif nestelen zich veel meeuwen. Ongeveer halverwege de klif moet je door een lange grot en kom je aan de luwzijde van de berg uit. Vandaar is het à la Indiana Jones naar de top terwijl je opzettelijk gebombardeerd wordt door de meeuwen die niet zo graag hebben dat je hun domein voorbij komt. Donderdag bijna storm: de haven werd gesloten, zelfs voor de vissers. Een groepje van de strafste onder ons ging de "Paseo de baranque del inferno" stappen. Ook de verticale kilometer genoemd, met 6000 trappen door de bergen met een kloof waarin een wondermooie droge rivierbedding loopt. Een ander groepje ging wandelen aan de rotskust.

Vrijdagochtend was het weer iets beter en gingen we terug op het water trachten de Phenon te ronden naar de baai waar de luwte van de klif het water wat beter maakte.

Fred, in coastal skiff, kreeg het zwaar en werd zeeziek en moest terugkeren. De anderen geraakten rond, de Yola kreeg wel zware klappen en kwam soms voor de helft uit het water op de cresta. Uitgeput door de golven werd de training rond de middag beëindigd. Die middag ook werd er weer een wandeling gemaakt, terwijl Roseta samen met Leen, Jorn en Inge een begeleide zeiltocht maakte.

Voor de helft van de groep zat het zeeroeien er op, zij die er zaterdag nog waren gingen 's morgens nog coastal roeien. Het weer was nu beter geworden en zie onze Spaanse collega's roeien, ze kwamen nu boven water. Ze vertelden ons "met het voorbije weer komen wij liefst niet op het water”. We wilden eigenlijk met hen in de namiddagen zeeroeien in de sloepen maar door de weersomstandigheden is dat nooit gelukt.

We mogen besluiten dat het uitzonderlijk slecht weer was voor de streek daar, maar dat je het zeeroeien zomaar niet kan plannen, het weer kan je plannen danig doorkruisen. Gelukkig is het ginds een hele mooie bergachtige streek met fantastische wandelgelegenheden.

Daarenboven moeten we erkennen dat we heel lekker gegeten hebben in de reeks pittoreske restaurantjes die we aandeden.

Fred.26 tot 28 september: Toertocht aan de Moesel voorafgaand aan de Bernkastel regatta

toekomstPosted by Sita 2018-05-03 14:42:05
Een eigen organisatie van Fred en Markus.
Graag hadden wij nu al de inschrijvingen gekend, gezien het toeristische tijdstip moeten we al in mei de hotels vastleggen en wat gaan scouten.

Wij dachten aan de trip Zeltingen naar Bijlstein (Coghem) op de Moesel beneden Berkastel of de Saar wat uit ervaring de mooiste trip is, maar veel verplaatsingen vraagt. Graag hiervoor ook jullie eerste keuze als het kan. Indien er niet genoeg inschrijvingen zijn half mei gaat de toer niet door. Dus nu inschrijven!

Als alternatief kunnen wel een dagje vóór de regatta wel een toertochtje organiseren in de regio van Bernkastel. Maar ook dan geldt: tijdig inschrijven anders geen slaapplaatsen aan het water!

Next »