Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Nieuws van The Oar

Blijf op de hoogte van onze plannen of lees de verslagen van al onze activiteiten.

Zaterdag 23 juni 2018: Handicap international de Vise

nu en komende maandPosted by Yves 2018-05-15 12:08:40
Vise staat voor 6 km roeien op de Maas met een Handicap (afhankelijk van boottype, bootsamenstelling, leeftijd, en nog wat factoren) om vervolgens aan te schuiven aan een goed verzorgde BBQ.

Voor het eerst wordt hij geroeid in rechte lijn wat betekent dat de hektiek bij het keerpunt wegvalt (wel jammer).

Heb je zin om dit mee te doen? Schrijf je in op het blad dat uithangt op het magneetbord op de club zodat ploegvorming en bijhorende training kan starten.

Meer info bij Fred of Yves.10 juni 2018: Dommelregatta in 's Hertogenbosch

nu en komende maandPosted by Yves 2018-05-15 11:52:37
7,3 kilometers genieten van een tocht op snelheid door een natuurgebied dat enkel voor deze activiteit wordt opengesteld; wie wil dit niet meemaken.

Heb je goesting om mee in 's Hertogenbosch te water te gaan om eerst langs de grachten van de stad te varen en dan te belanden op de Dommel, die door een natuurgebied loopt: SCHRIJF JE NU IN.

Dit kan geroeid worden in verschillende boottypes (van skiff naar acht met zowat alle mogelijke typische varianten). Jongeren moeten niet de volledige 7,3 km maar mogen stoppen na 4,3 km.

Inschrijven kan tot 3 juni, maar het zou handig zijn moest je iets sneller je naam opgeven zodat er ploegen kunnen gevormd worden en er hiervoor nog getraind kan worden.

Zodra je je opgeeft, wordt je mee opgenomen in de WhatsAppgroep 'dommelregatta 18'.

Meer info krijg je bij Yves of andere trainers.16 en 17 juni 2018: botenonderhoud - botenonderhoud - botenonderhoud

nu en komende maandPosted by Yves 2018-05-15 11:22:32
Door alle bouwwerkzaamheden en de uitstappen naar allerlei leuke roeiplaatsen merken we, naar aanleiding van allerhande opmerkingen, dat onze boten dringend nog eens onder handen moeten genomen worden. Het langzaam geel worden van onze voornamelijk witte vloot is ook een teken.

Omdat goed onderhouden boten ons ons roeiplezier garanderen doen we de oproep om zaterdag 16 en zondag 17 juni massaal mee de boten te symboliseren en kleine herstellingen uit te voeren (in de mate van het mogelijke).

Er wordt dus zowel zaterdag als zondag niet geroeid (behalve de startende initiaties) maar vooral gewreven. Eenmaal alles klaar kan er op het water gegaan worden.

Mogen we rekenen op ieders aanwezigheid. Het gaat ook over jouw roeiplezier.

Een overzicht van de taken (ook nog voor het clubhuis):

  • riemen die van Gent afkomstig zijn bladen proper schuren/slissen
  • isolatie steken in het plafond van de garage
  • hulp bij Fred en Dieter op de werf (heel erg nodig)
  • leuning buiten/trap afschuren en schilderen
  • treden buiten trap afschuren en schilderen
  • schilderen pylonen en nokspanten met brandwerende verf en afdekverf
  • verhuizen materiaal van Bollaakdijk 2
  • Sharan helpen bij het plaatsen van het terras
  • plamuren gyproc wanden samen met Dieter

Dank aan Kristof De Winter voor het overnemen van de maaiwerken van Fred (heel erg bedankt!!!)

Yves

11 en 12 mei: Met 21 op Elfstedentocht

terugblikPosted by Yves 2018-05-14 18:43:57
Een Oarsome rowers team in de (geleende) Pas de Deux en Oar Force 1 team in de Jules d'Oar waren de teams en boten die de 210 km op de Friese wateren mochten doorklieven. Voor de Jules de vijfde maal, Pas de Deux maakte er zijn maidentrip; 19 Oarsome rowers, 2 landrotten met 4 foodtrucks/volgwagens die zorgden voor het transport en de logistieke steun.
Een hele ploeg, dus ook wel wat voorbereiding.
Maar zeker een ploeg die er duidelijk goesting in had want alle nodige items om dergelijke tocht te maken pop-upte op gepaste tijden: lampen met schakelaars, kerstverlichting, kaartstempelhouders, rollen tape (met dank aan den Olifant), koord, een tweede boot, kussens, ... alle puzzelstukken vielen op hun plaats op gepaste tijden.

Een uitgebreid roeischema werd opgesteld; sterke mannen met minder getrainde mannen, beginnende roeiers met ervaren roeisters, jong met oud, zwaar met licht, ... alle combinaties werden geprobeerd en goed bevonden. Deze combinaties waren nodig om avond, nacht, zonsopgang en dag te kunnen roeien, wetende dat iedereen zijn kaarsje langzaam ging uitgaan.

Van de organisatie kregen we de toestemming om samen te vertrekken ondanks de 33ste en 70ste gelote vertrekplaats (alleen als 33 op plaats 70,5 startte). Er werd vlot gestart met een mooie zonsondergang boven Raard, richting Dokkum. Na een nachtje trekken zagen in Woudsend de zon weer boven het Slotermeer verschijnen, en ja, het blijft altijd ongelooflijk mooi om dit te kunnen aanschouwen. Het weer bleef prachtig: een aangename 22 graden, een wind die op gepaste tijd in de juiste richting blies, een zonnetje dat best te verdragen was. Ideale roeicondities dus.

Op een 70ste plaats werd er gestart en op een gemiddelde 70ste plaats werd er aangekomen (de Jules was op het einde niet meer te houden en trok op naar de 62ste plaats, de Pas De Deux zakte af naar de 78ste plaats).

Tine verraste iedereen 's morgens met een 3 minuten korte resumé op de motiverende woorden van Ramses Shaffey.
Mijn aanvoelen is dat we volgend jaar er weer zullen staan; het was weer een prachtervaring. Merci aan iedereen om zijn steen bij te dragen op die momenten dat zijn steen moest gelegd worden.

En zeker een enorm dikke merci aan Greet en Liesbeth die heel het team van Leeuwaarden over Dokkum, (Leeuwaarden), Sneek, Ijlst, Woudsend, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen en Franeker brachten om dan uiteindelijk weer in Leeuwaarden de finale stempel te mogen ontvangen, met heerlijk Hollands gebak en het elfstedenkruisje. Fien had zich ook als sturende landrot opgegeven, maar een last-minute oorontsteking besliste anders over haar deelname.

Ook ne dikke Merci aan Koen die zijn wagen zag puffen in de terugrit en Carl (met inzittenden) die even enkele honderd kilometers moesten terug komen om de botenwagen verder te trekken.

Een zeker ook nen ongelooflijke merci aan de bevriende roeiclub RARC om 10 van onze roeiers te mogen onderbrengen voor 22 uur en centiemen in de Pas De Deux.